Pasta olika former

PASTAHELGER 2023

Kom och möt våren samtidigt som du lär dig att göra pasta hantverksmässigt här på  på Borregården i hjärtat av Österlen, den 15-16 april samt 29-30 april.

Vi bjuder dig på dels en workshop och dels på en ljuvlig middag, för att du, tillsammans med andra, ska lära dig att göra pasta helt för hand. Under workshopen använder vi inga maskiner, utan gör helt handknådad och handkavlad pasta.

Vi startar kl 14.00 på lördagen, med själva pastamakandet. I en grundlig genomgång får vi tillgång till tips och trix för att du själv ska kunna fortsätta göra pasta hemma.

När pastan är på gång börjar vi förbereda maten till själva middagen. Här har Pastahantverket valt ut svenska råvaror för säsongen, blandat med italienska produkter.  Med dessa gör vi en för dagen specialkomponerad meny.

Väl så långt kommet är det kanske dags att ta en slurk på ett lokalt producerat vin som passar bäst till just kvällens rätter. Lite chark, lite ost …

Sedan återstår att äta middagen; alldeles färsk pasta som du själv gjort.

Det blir ett trevligt och intimt sammanhang i en mysig och varm miljö hos Thomas och Lena, och tillsammans med Helena på Pastahantverket. Du får med dig massa nya kunskaper om pastamakandet. På kvällen kan du sedan somna i ett av de mysiga rummen här på Borregårdens Bed & Breakfast.

Boendet är del i dubbelrum med egen dusch och toalett, handdukar och sängkläder. Om ni är fler än 2 personer finns även ett 4-bäddsrum med 2 separata sovrum att tillgå.

Söndag morgon bjuds du på en välsmakande frukost.

Kostnad per person: 3250:-.

Vill du ta med en medföljare som inte deltar på pastaworkshopen men gärna deltar på middagen går det bra.

Kostnad per medföljande person är då 1490:-.

Vill du förlänga boendet före eller efter för att uppleva lite mer av Österlen går även det bra. Kostnad är då 850 kr/person/dygn. Kontakta oss på Borregården (contact@borregarden.com) så ordnar vi med det.

Boka/skicka intresseanmälan eller frågor här på Pastahantverkets hemsida

Translate »