Pasta i olika former

PASTAKURSER

Pastaworkshops sommaren 2024

Sommaren 2024 arrangerar Pastahantverket tre workshops på Borregården i Borrby. Se datum nedan.

Efter att du gått denna pastaworkshop kommer du lätt att kunna göra pasta hemma på egen hand.

Du kommer att lära dig att göra den perfekta pastadegen – förutsättningen för en roligt matlagningsstund

Kavla pasta för hand med Mattarello, den italienska kaveln

Fylld pasta, några olika varianter

Ofylld pasta, några olika sorter

Halvdagsworkshopen är 4,5 timmar (ca) och kommer att innehålla en och annan paus för den som behöver, och med energigivande tilltugg. Vi kommer att använda dagsfärska ägg från Hemdala Gårdsbutik, som Helena hämtar upp samma dag.

Efteråt blir det en stund då du kan få ett glas vin från Vinlådan och lite lokalproducerad chark & ost, medan vi sammanfattar dagen och du också kan ställa fler följdfrågor.

Du får med dig ca ett kilo pasta som du gjort själv.

Och OBS – det är bra att ha sköna skor!

Dagar och tider sommaren 2024

En halvdags workshop. 

Lördag 27 juli,  13.00 – 17.30 ca FULLBOKAD.

Halvdagsworkshopen är 4,5 timmar (ca) och kommer att innehålla en och annan paus för den som behöver, och med energigivande tilltugg. 1700:-/deltagare för denna workshop Anmälan och information samt  betalning sker efter kontakt med Pastahantverket. Klicka här för att komma till Pastahantverket.

Tvådagars workshop

3 augusti & 4 augusti (lörd & söndag) 13.00 – 16.00 ca

10 augusti & 11 augusti (lörd & söndag) 13.00 – 16.00 ca

Dag 1
Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Sorpressini, Garganelli.

Dag 2
Tagliatelle, Pappardelle, och Ravioli

2000:-/deltagare för denna tvådagars workshop. Anmälan och information och betalning sker efter kontakt med Pastahantverket. Klicka här för att komma till Pastahantverket.

 

Pastahelger 2024

Vi bjuder dig på dels en workshop och dels på en ljuvlig middag, för att du, tillsammans med andra, ska lära dig att göra pasta helt för hand. Under workshopen använder vi inga maskiner, utan gör helt handknådad och handkavlad pasta.

Vi startar kl 14.00 på lördagen, med själva pastamakandet. I en grundlig genomgång får vi tillgång till tips och trix för att du själv ska kunna fortsätta göra pasta hemma.

När pastan är på gång börjar vi förbereda maten till själva middagen. Här har Pastahantverket valt ut svenska råvaror för säsongen, blandat med italienska produkter.  Med dessa gör vi en för dagen specialkomponerad meny.

Väl så långt kommet är det kanske dags att ta en slurk på ett utvalt vin från Vinlådan som passar bäst till just kvällens rätter. Lite chark, lite ost …

Sedan återstår att äta middagen; alldeles färsk pasta som du själv gjort.

Det blir ett trevligt och intimt sammanhang i en mysig och varm miljö hos Thomas och Lena på Borregården, och tillsammans med mig, Helena på Pastahantverket. Du får med dig massa nya kunskaper om pastamakandet. På kvällen kan du sedan somna i ett av de mysiga rummen.

Intresserad av att lära dig att göra pasta hantverksmässigt här på  på Borregården i hjärtat av Österlen?

Datum för Pastahelger 2024

Lördag 19 – söndag 20 oktober – med program enligt ovan

Boendet är del i dubbelrum med egen dusch och toalett, handdukar och sängkläder. Om ni är fler än 2 personer finns även ett 4-bäddsrum med 2 separata sovrum att tillgå.

Vill du ta med en medföljare som inte deltar på pastaworkshopen men gärna deltar på middagen går det bra.
Kostnad per medföljande person är då:
Pastahelg: 1 490 kr
Pastahelg med Tema 2 590 kr
Vill du förlänga boendet före eller efter för att uppleva lite mer av Österlen går även det bra. Kostnad är då 850 kr/person/dygn. Kontakta oss på Borregården (contact@borregarden.com) så ordnar vi med det.