Dimma över åker

OM BORREGÅRDEN

Gården är en kringbyggd gård som består av flera byggnader där Borregården är huvudbyggnaden. Borregården är byggt 1889, ursprungligen som en länga, utan övervåning och flyglar. Sitt nuvarande utseende fick huset kring 1929. Huset har en brokig historia som inte är helt lätt att verifiera men det som har berättats är att i huset har det varit fattighus, sjukhem och under en period ett hemvist för ett konstnärssällskap. Sedan år 2000 har det bedrivits  bed and breakfast.

Ytterligare byggnader som finns på gården är ’Grindstugan’ som hyrs ut för långtidsboende (minimum 1 vecka) med självhushåll.

En festlokal/galleri där det under perioder är olika utställningar samt en vacker festlokal med tillhörande bar.

Huvudbyggnaden är totalt 680 kvm och har stora bekväma gemensamma ytor på bottenvåningen. Här får du som gäst gärna göra dig hemmastadd. Du kan exempelvis slå dig ner i biblioteket för att läsa en bok, ta ett glas vin i vardagsrummet eller i trädgården. Ytterligare finns matsal, rum för sällskapsspel samt ett trädgårdsrum.

Vi hälsar även era husdjur välkomna att bo hos oss.

Vill du läsa om vårt arbete med hållbarhet kan du göra det här.

Vår ambition är att din vistelse blir riktigt trivsam.

Vi som driver Borregården sedan 2014 heter Thomas Claesson & Lena Holmström. Tillsammans har vi en mycket lång och bred erfarenhet som kan komma till pass i alla typer av evenemang på Borregården, vare sig det handlar om gäster som bokat ett enskilt rum, sällskap som bokat flera rum, uthyrning av hela huset för släktsammankomster, kurser, bröllop och konferenser.
Thomas Thomas har lång erfarenhet av projektledning av små till riktigt stora event, konferenser och utställningar bland annat många år på Stockholmsmässan med mässor, stora företagsfester och kickoffer. Konferenser över hela Sverige för regeringskansliet och Sveriges EU ordförandeskap samt en hel del större privata fester och tillställningar.
Lena Lena har en passion för inredning vilken hon har haft möjlighet att förverkliga genom att färgsätta och inreda både huvudbyggnaden Borregården och Grindstugan.
Genom noga utvalda färger, textilier, möbler och detaljer har hon skapat en lugn och trivsam miljö.
Tillsammans skapar vi den miljö och förutsättningar för att alla gäster skall känna sig välkomna och avspända och inspirerade av sitt besök, fest, konferens eller kursdeltagande.

Alla kan skapa minnen att ta med sig.

Ritning över huvudbyggnadens bottenvåning.

Ritning i PDF format hittar du här.

Ritning över huvudbyggnadens övervåning.

Ritning i PDF format hittar du här.

Ritning över galleri och eventlokalen.

Ritning som PDF hittar du här

Ritning över Grindstugans bottenvåning.

Ritning i PDF format hittar du här

Ritning över Grindstugans övervåning.

Ritning i PDF format hittar du här.